McDonald's fikk full oversikt over energibruken med Noova, og kuttet forbruk ved å automatisere rutiner og justere drift.
248 620 kWh
358 000 kr
ca 3300
11

AMKA Restaurants driver 11 McDonald's-restauranter i Rogaland og Agder. Selskapet har sterkt fokus på bærekraft og samarbeider med Noova for å redusere energiforbruket.
AMKA ønsket full kontroll over energiforbruket. Målet var å kutte utslipp, finne konkrete tiltak og bygge en langsiktig bærekraftstrategi.
AMKA fikk innsikt i sanntid og kuttet forbruk, utslipp og kostnader. Med varmepumper, sensorer og smart styring økte de både effektivitet og komfort
Da AMKA startet samarbeidet med Noova i 2019, var strømmen fortsatt billig. Men CEO Ronny Sigbjørnsen var tydelig:
– Vi er en stor aktør og setter et fotavtrykk. Det er viktig at vi jobber bevisst med gode løsninger.
En del av løsningen var «Big Mac-indeksen» – en måte å knytte energiforbruket direkte til driften. Ved å sammenligne omsetningstall med forbruk kunne de se energikostnaden for hver Big Mac som ble produsert.
– Nå vet vi hvor mye energi en Big Mac krever, sier Sigbjørnsen.
Men de vet ikke bare hva matrettene krever av energi. De kan overvåke forbruket i sanntid og rette opp avvik med en gang.
Med sensorer fra Noova oppdaget de at det nye ventilasjonsanlegget blåste inn luft som holdt 14 grader.
– Én ting er å kutte forbruk og utslipp, men hvem gidder å spise en Big Mac i slike temperaturer? spør Kjartan Kopren, regionsleder i Noova.
Han forteller at tilgang til nøyaktige data er avgjørende for bærekraftig drift, og god kunde- og medarbeideropplevelse.
– Bærekraft handler ikke bare om å spare energi, men også om å se potensial i hvert hjørne av virksomheten. Med oss som energipartner har AMKA oppnådd betydelige besparelser og økt komforten for kunder og ansatte.
Fyll ut litt info, så tar vi kontakt på epost
eller telefon.
Du kan også ringe oss på telefon
+47 516 10 170
Fyll ut litt info, så tar vi kontakt på epost
eller telefon.
Du kan også ringe oss på telefon
+47 516 10 170
